Қостанай облысында көне дәстүрге негізделген қымыз өндруде

Қостанай облысында көне дәстүрге негізделген қымыз өндруде

Көне дәстүрге негізделген қымыз өндірісі Қостанай облысында жолға қойылған. «Емдік қасиеті ерте заманнан белгілі қышқыл сусынға деген сұраныс қазіргі уақытта ерекше жоғары», – дейді мамандар. Құмкешу ауылындағылар күбіде бір тәулік бойы пісілген қымызға қосымша ингредиенттер қосады. Бұл сусынға тұтқырлық пен ерекше хош иіс береді.

Рамазан Рахметов, Құмкешу ауылының тұрғыны:
- Мамыр айының қымызы өте құнды. Мамыр айының қымызы ерекше, орны бөлек.

Қостанай өңірінде ұлттық сусын көп мөлшерде дайындалады. Мысалы, тек бір Амангелді ауданында жеке шаруа қожалықтарынан күніне 1 тоннадан астам өңделген бие сүті сатылады. Тіпті, көрші ауылдардан да өнімді сатып алуға келеді екен.

Роза Князова, Құмкешу ауылының тұрғыны:
- Күнде тапсырыс береді. 50 литр Қытайға жіберіледі.

Айта кету керек, қырық ауруға ем қымыз өндірісінің арқасында өңірде этнотуризм де дамып келеді.

 

 

1. Жасанды интеллектті қолданасыз ба?