Алматы облысының өндірістік әлеуетін зерттеу жалғасуда. Облыста 136 орта және ірі бизнес субъектілері бар. Бүгінгі шығарылымда тамақ өнеркәсібі – құс фабрикасын аралаймыз. Қазақстан нарығында құс етін өндіру жыл сайын артып келеді. Мұнда тәулігіне 660 тонна құс етін өндіріледі. Құс өсіру технологиясы жұмыртқаның зауытқа келуінен басталады. Зауыт сағатына 20 тонна құрама жем шығаруға қауқарлы. Жұмыртқадан шыққан балапандарды арнайы ғимараттарда ұстайды, оларға салмақ жинау үшін су мен тамақ беріледі. 42 күнде бір құс орташа есеппен 2,5 кг салмақ қосады. Құс фабрикасының қызметкерлері құстарды тәулік бойы бақылайды. Құстарды сою «Халал» технологиясы бойынша жүзеге асырылады. Кейін етті орап, мұздатуға жібереді немесе салқындатылған түрде есептегіштерге барады.